<BGSOUND SRC="images/Bilyjean.mid" loop="1">

Segon Raid Delta de l’Ebre i Ports
 

Programa Raid Delta Ebre


Viñuela, Marquès i Oliver, Ultramaratonians!!!


Si aconseguim imaginar un lloc en el que es concentren l’aventura, l’esport, l’amistat, la convivència... 
en el que les diferències a la General  no són de segons, com en el mític Tour de França, sinó d’hores,
amb gent procedent de tots els indrets (Canadà, Alemanya, França, Anglaterra, Navarra, Catalunya, València,  Xerès, Sóller...)
dins els que es troben lo milloret de l’atletisme de gran fons 
(finalistes del Marató dels Sables, del Super-Marató dels 200 quilómetres francesos, de l’Iroman de Hawai
i de la majoria de proves mundials de ultrafons),
baix d’una perfecta i immillorable organització dins tots els aspectes,
aconseguirem entendre el que és el Raid Delta de l’Ebre i Ports,
dirigit per la majestuosa mà del bon amic Armand Olivier.     Tot començà a la Marató de Barcelona. Pau, un dels actius col·laboradors d’Armand Olivier, lliurà un tríptic d’aquesta increïble cursa per etapes d’ultrafons als maratonians Óscar Viñuela i Joan Oliver, a la sortida de la Fira del Corredor.
     I darrera les bromes i més bromes arribà l’impensable: la determinació de fer els 95 quilòmetres, determinació a la que s’afegí un altre atleta solleric, en Joan-Jaume Marquès.
 
Sortida sollerics Raid Delta Ebre.
 Abans d'iniciar-se l'aventura, mancaven encara 95 quilòmetres a recórrer a través dels paratges meravellosos i salvatges de les muntanyes del Delta.

SORTIDA CAP A BARCELONA

     Dia dos d’octubre de 1997, els tres esperançats atletes sollerics sortien des de l’Aeroport de Ciutat cap a Barcelona, per partir seguidament amb destí a Amposta, lloc de sortida de la segona edició d’aquesta mítica prova, el divendres dia tres d’octubre, on els organitzadors ja els estaven esperant a la mateixa estació del tren per portar-los cap a la mateixa línia de sortida.

PRIMERA ETAPA

     Etapa de pur tràmit, amb un recorregut molt suau de divuit quilòmetres entre Amposta i Poble Nou del Delta.  Els trenta-tres inscrits (entre ells tres dones) sortiren a les dues del capvespre amb 32 graus de temperatura, a un ritme infernal dins els llocs capdavanters.
     L’equip solleric, reservant-se per la duríssima etapa del dia següent, va fer el recorregut a un ritme tranquil i constant, entrant els tres corredors conjuntament a l’arribada.
     S’imposà a l’etapa el conegut Francisco Osuna (cinquè classificat d’aquest any a la Marató dels Sables) amb un temps de 1-05’04”.
     Joan-Jaume Marquès  (lloc 27) i Óscar Viñuela (lloc 28) entraren amb un temps de 1-45’28”, i Joan Oliver (lloc 29) amb 1-45’50”.
     Per equips el conjunt d’Andreu Bernat-C.C.D.S. es classificà en el lloc cinquè.
Grup arribada Raid Delta Ebre.
 A pesar del gran cansament dels tres dies, els atletes del "Círculo Sollerense-Andreu Bernat-C.C.D.S." reflexaven unes cares plenes de satisfacció per haver assolit aquest gran repte.

SEGONA ETAPA

     Desplaçament amb autocar fins a Fredes, a la província de Castelló, lloc de sortida d’aquesta impressionant etapa, quasi de supervivència, que també transcorria per les terres d’Aragó i Tarragona.
     Amb unes elevades temperatures (més de 30 graus) es donà la sortida a les 11 del matí als intrèpids aventurers que tenien per davant 50 quilòmetres a recórrer per dins les muntanyes del Delta de l’Ebre.
     Etapa meravellosa, però duríssima, amb desnivells impressionants per paratges salvatges, camins de cabres, baixades de torrents...
     Óscar i Joan-Jaume surten a ritme mitjà, mentre en Joan opta per un ritme més suau, gaudint dels encantadors paratges per els que transcorria la cursa, dominada també de començament a final per en Francisco Osuna, que invertí en el recorregut un temps de 4-05’46”.
     Joan-Jaume i Óscar a partir del quilòmetre 30 comencen a remuntar posicions, arribant a estar entre els deu primers de l’etapa al quilòmetre 36.
     La duresa va fer que els atletes sollerics entressin a la ratlla d’arribada, a Sant Joan de l’Horta, amb un temps de 5-21’46” n’Óscar (lloc dotzè de l’etapa) i 5-21’49” en Joan-Jaume (lloc tretzè). En Joan entrà en el lloc 27 amb 7-49’27”.
     Increïblement l’equip solleric del "Circulo Sollerense" avançà a passes agegantades classificant-se en el lloc tercer de l’etapa..
 
Diploma Raid Delta Ebre.

TERCERA ETAPA

     Sortida a les deu del matí des de el punt d’arribada de la jornada anterior per acabar a Mare de Déu de la Fontcalda, després d’haver recorregut un total de 27 kms. 
     Els músculs estaven desfets, però no hi va haver cap baixa a la sortida. 
     Els 33 atletes-aventurers aconseguiren finalitzar el raid, que fou seguit per TV3, donant un reportatge el dimarts d’aquesta setmana  a les 14-20’ hores, en el que poguérem veure en acció als ultramaratonians Marquès i Viñuela, fent els darrers quilòmetres de l’última etapa.
     Una vegada superada l’impressionant duresa dels primers 12 quilòmetres el recorregut es suavitzà un poquet, el que va permetre que Joan-Jaume entres en el lloc tretzè, i Óscar en el catorzè amb un temps de 2-27’13” els dos. 
     Joan Oliver entrava en el lloc trentè emprant 3-35’46”.
     Per equips els sollerics es classificaven en el lloc quart.
     El guanyador de l’etapa fou en Xavier Palazón, invertint un temps de  2-04’21”.
 
 


LA GENERAL

     Com era d’esperar l’equip de Vilafranca arrasà, copant els tres primers llocs de la general individual i de la classificació per equips.
     El "Circulo Sollerense-Andreu Bernat-C.C.D.S." es classificà en quarta posició dels cinc equips finalistes.
     Individualment el guanyador fou Francisco Osuna, invertint un temps total de 7-15’52” per cobrir els 95 quilòmetres del recorregut.
     Óscar Viñuela es classificà el catorzè (sisè de la categoria A-2), amb 9-34’27”.
     Joan-Jaume Marquès  el quinzè (setè de la categoria A-2), amb 9-34’30”.
     Joan Oliver el trentè (catorzè de la categoria A-3), amb 13-11’03”.
 
 


S’havia complert el somni dels tres atletes sollerics, que tornaren completament contents i satisfets de l’experiència,
donant un 10 a la perfecta organització, pel tracte cap als participants i per la simpatia,
companyonatge i bon humor de tots els atletes i equip organitzatiu.
I com no l’agraïment personal als patrocinadors oficials Andreu Bernat i el C.C.D.S.,
 per la seva ajuda i col·laboració personal. 
 

spidey_run.gif (4079 bytes)
Torna a la plana d'Atletisme


Vols escriure al C.C.D.S.?email.gif (2241 bytes)
 [Ciclisme][Tir de Fona] [Espeleologia][Societat "Defensora Sollerense"][Bàsquet][Triatló][Automobilisme][Futbol]Vol Lliure[Gloses]
.
Darrera actualització:
   08/02/2005